Den uppenbara skillnaden mot tillverkarens tidigare usb-kort är att Firewire 410 har fler ljudingångar och utgångar. Hela fyra ingångar och åtta utgångar har de lyckats klämma in i den lilla lådan, plus det digitala s/pdif in och ut – både koax och optisk.

Ingångarna är fördelade på två telejacks linjeingångar på baksidan och två kombinerade XLR/telejack på framsidan. Kortet kan även förse mikrofoner med 48 volts fantommatning och har utrustats med en förförstärkare med upp till 66 decibel förstärkning.

Möjlighet till mobilitet
De åtta linjeutgångarna, som är i form av telejack, kan även konfigureras för hemmabion med surroundformaten DTS och AC3. Som om detta inte vore nog, har Firewire 410 även en midi in och en midi ut.

Firewire 410 verkar passa såväl studiomusiker som mobila musiker, eftersom kortet kan förses med ström antingen via en extern strömadapter eller direkt genom Firewire.

I sammanhanget känns priset på 4 000 kronor inklusive moms som en riktigt bra affär. Vi återkommer med ett test i nummer 2 för att se om det verkligen håller vad det lovar.