Tillvaron blir allt mindre betungande för dig som jobbar som dj. Tunga väskor fullpackade med vinylskivor är för många ett minne blott - idag kan man ha musiken i datorn, i form av digitala ljudfiler.

Men inget går ju upp mot vinylkänslan hos en äkta skivspelare - något som flera tillverkare insett. Numark släpper inom kort den nya produkten HDX, som ser ut som en vanlig vinylspelare, men som spelar upp musiken från cd-skivor eller den inbyggda hårddisken på 40 gigabyte.

HDX bygger vidare på produkten CDX - som endast har en cd-spelare - och låter dig överföra musik från den inbyggda cd-läsaren, eller en dator som ansluts via usb2, till hårddisken. Det finns till och med en databasfunktion som känner igen cd-skivorna och automatiskt ger dem rätt så kallade taggar när de kodas till ett digitalt ljudformat. Det innebär att du snabbt kan söka efter låtar i en viss genre eller av en viss artist.

Spelaren hanterar flera olika format, som mp3, wav, flac och ogg vorbis, och har funktioner för att skapa looppunkter och tempomatchningar mellan låtar. Dessutom finns ett antal effekter tillgängliga. Andra egenskaper är analoga ingångar för live-inspelning och en digital spdif-utgång.

Det är Starfelt som distribuerar Numarks produkter i Sverige.

Läs mer hos Numark: www.numark.com