Sound Exchange är en amerikansk organisation vars uppgift är att samla in royalties för musik som spelas i satellit- och internetradio. Till skillnad från andra amerikanska upphovsrättsförvaltare så jobbar Sound Exchange ideellt och inte bara för sina medlemmar, utan för alla upphovsmän. Därför är de tvungna att leta upp de rättmätiga ägarna till de insamlade pengarna retroaktivt.

För tillfället har de över fjorton miljoner dollar i insamlade royalties som saknar ägare, och för att få reda på vem som ska ha pengarna påbörjar de nu ett samarbete med communitysidan My Space. Över tjugofem tusen upphovsmän, etablerade såväl som okända, tros finnas bland de eftersökta. Tillsammans försöker Sound Exchange och My Space nu ta fram ett sätt att samköra sina register för att verifiera bandens identiteter. Därefter ska de försöka övertyga dem att registrera sig.

På sin hemsida skriver Sound Exchange att även icke-amerikanska artister kan påverkas - instruktioner för hur man isåfall får sin del av kakan finns på organisationens hemsida.

Mer information: Sound Exchange (http://soundexchange.com/)