Det som började som en enkel redigerare av tablaturer har nu växt till ett monsterprogram för alla gitarrister, oavsett vilken nivå denne befinner sig på. Med Guitar pro 6 har tillverkarna utökat redigeringsmöjligheterna till fler instrument, som piano och trummor.

Guitar pro 6 är också en realistisk ljuduppspelare med över hundra ljudbanker att välja från. Utöver dessa har du också ett 50-tal effektpedaler och simulerade förstärkare att experimentera med. Naturligtvis kan du bygga upp egna effektkedjor och sedan spela in hela rasket. Guitar pro 6 innehåller en compressor-limiter, en reverb och en 10-bands-equalizer så att du mot slutet av arbetspasset ska kunna mastra din låt.

Bland övriga finesser finns skalgeneratorn, automatiseringen och diagramgeneratorn. Och nu när Guitar pro-formatet spridit sig över nätet finns det tusentals och åter tusentals låtar att ladda ner och lära sig.

I Sverige har vi sett Guitar pro 6 för omkring 600 kronor. Vill du ha programmet översatt till svenska får du dock vänta till efter sommaren.

Tillverkare: Arobas music (www.guitar-pro.com)
Kontakt: Sweden midi music (www.swedenmidimusic.se)