Kvalitetsmässigt har usb-mikrofoner länge dragits med ett skamfilat rykte om bristande ljudkvalitet. Med kondensator-mikrofonen Spark Digital ämnar Blue att höja ribban och samtidigt erbjuda en snygg, multifunktionsmikrofon till ett överkomligt pris.

Blue själva slår sig på bröstet och hävdar att Spark Digital är den första riktiga studio-mikrofonen för iPad.

Precis som originalversionen av Spark, ämnar Spark Digital att leverera ett så ofärgat ljud som möjligt, vilket gör mikrofonen användbar i situationer från sång, trummor, gitarr, tal och fältinspelningar. Själva mikrofonen har inbyggd hörlursutgång med noll tidsfördröjning och har även snabbkontroller för inställning av ingångsvolym, volym och snabb-avstängning.

Spark kan ställas in på två olika karakteristiker, däribland extra känslighet för de lägre frekvenserna.

Med mikrofonen följer det ett snyggt skrivbordsställ som låter dig vinkla mikrofonen. Sladdar för usb och iPad följer med, och installationen kräver inga som helst drivrutiner.

En kul detalj är att Spark Digital även inkluderar 25 gigabyte gratis lagring hos onlinetjänsten Gobbler (här kan du läsa mer om Gobbler) samt ett sex månaders Pro-konto hos Soundcloud.

Exakt hur mycket Spark Digital kommer att kosta när den landar i Sverige är inte känt, men en inte helt otippad gissning är att priset landar runt 2000-2500 kronor.

Tillverkare: Blue Microphones (www.bluemic.com).
Kontakt: Fitzpatrick (www.fitzpatrick.se).