De nya monitorerna går under produktnamnen F7 och F5 och är framtagna för att ge bra lyssning i hemstudiomiljöer. F7 är den större modellen och har en frekvensåtergivning från 44 hertz upp till 50 kilohertz. Den mindre F5-modellen har ett fem-tums baselement till skillnad mot sju-tumselementet för F7:an. Detta gör att frekvensåtergivningen blir något sämre i basen och börjar vid 52 hertz.

Båda modellerna har anslutningar för xlr såväl som rca och är utrustade med en ny version av Adams unika tweeter-element för att detaljerat återskapa höga frekvenser.

Adam F5 väger under 7 kilo och mäter 29x18,5x23 centimeter. F7:an är två kilo tyngre och mäter 32,1x22,5x26,6 centimeter.

Exakt hur mycket de nya monitorerna kommer att kosta är inte känt, men det spekuleras i att de hamnar i prisklassen mellan 2000-3000 kronor. Lansering beräknas ske i oktober.

Samtidigt kommer Adam att lansera Subf - en ny subwoofer vars frekvensåtergivning går ända ner till 32 hertz, och är anpassad för att användas tillsammans med F7 och F5-modellerna.

Tillverkare: Adam Audio (www.adam-audio.com).
Kontakt: Futureware APS (www.futureware.dk).