Att enklast beskriva Sledge är om du tänker dig en synt som bygger på dsp-kretsar för återskapa gammal syntteknik, bygg in en rasande mängd rattar och knappar och måla sedan utsidan med den starkaste apelsinorange du kan hitta.

För den som gillar Waldorfs syntar kommer att känna sig trygg i att veta att Sledge bygger på Waldorf-teknik för att skapa sitt ljud. Men det som direkt skiljer Sledge från en vanlig Waldorf-synt är att Sledge är skapad för syntfantaster som gillar att mecka med ljud: Sledge är utrustad med 32 rattar, tre switchar och ett datahjul.

I hjärtat av Sledge finns digitalt återskapade oscillatorer och filter. Förutom de klassiska analoga vågformerna finns även en komplett uppsättning (alla 66) Wavetables tagna från den kanske mest klassiska digitalsynten någonsin: PPG Wave.

Sledge är kapabel till åtta röster med tre oscillatorer och filter. I modulationsväg finns två lfo:er samt envelopes. I effektväg finns chorus, phaser och flanger, såväl som ett reverb och delay. Slutligen finns en avancerad arpeggiator.

Exakt när Studiologic Sledge landar i butikerna är inte känt - men enligt uppgifter från våra källor på Frankfurtmässan handlar det om ett par månader på sin höjd. Det europeiska priset är dock inte känt.

Här kan du se en kort demonstration av Sledge.

Tillverkare: Studiologic (www.studiologic-music.com).
Kontakt: Futureware (www.futureware.dk).