1985 gav Beatlesproducenten George Martin ljudlegendaren Rupert Neve i uppdrag att skapa den ultimata kanalstrippen. Resultatet, ISA 110, utgjorde den lyckosamma starten för företaget Focusrite och har varit inkopplad i signalkedjan på många framgångsrika produktioner genom åren.

För fyra år sedan förde ISA One, en enkanalig mikrofonförstärkare, Rupert Neves konstruktion till hem- och projektstudion. ISA Two får man säga är det logiska tvåkanaliga svaret på frågor som: hur gör vi om vi vill använda den både till sång och gitarr samtidigt, respektive, kan man spela in i stereo.

Som sina föregångare är ISA Two försedd med lundahltransformatorer på ingången. Förstärkaren är anpassad för att ge rak återgivning över ett brett frekvensområde och erbjuder upp till 80 decibels förstärkning.

Burken har tre valbara ingångar per kanal. En för mikrofon, en för linjesignal och en för instrument. Ställbar ingångsimpedans i fyra steg gör det möjligt att matcha mot olika typer av källor såsom band-, kondensator och passiva gitarrmikrofoner.

Andra finesser är högpass som kan ställas steglöst upp till 420 hertz och balanserad insertpunkt. Enhetens nivåmätare visar digital skala trots att enheten är analog. Poängen är att mätarna enkelt ska kunna kalibreras till övrig utrustning med hjälp av en potentiometer på baksidan.

Focusrite ISA Two kommer snart att vara tillgänlig och listpriset anges till 7995 kronor.

Tillverkare: Focusrite (www.focusrite.com)
Kontakt: Polysonic (www.polysonic.se)