Drum Codes Vol.1
Typ: Modern electro.
Även om en stor del av det här biblioteket bygger på trumljud är Drum Codes Vol.1 mycket större än så. Med över 1900 ljud och loopar täcker biblioteket in allt man behöver för att skapa electro med en dragning åt det minimalistiska. Det låter modernt med en svag doft av mullig 90-tals techno.
Storlek: 1,15 gigabyte.
Pris: 310 kronor (28,95 pund).
Tillverkare/Kontakt: Inspire Audio (inspireaudio.de).
Web: Drum Codes Vol.1.

High Rankin's Filth Factory
Typ: Stenhårda dubstepljud.
När det gäller Dubstep finns det inga bättre ljudmakare än Rankin Audio som i ljudbibliotek efter ljudbibliotek grottar ner sig i de allra benhårdaste ljud som genren har att erbjuda. I det här biblioteket ligger fokuset på enskilda samplingar. Biblioteket är rätt litet - endast 32 ljud medföljer. Men har du Native Instruments Dubstep-synt Massive får du tillgång till 50 extra basar, syntar och stabs. Lite dyrt - men bättre kvalitet får man leta efter.
Storlek: fem megabyte.
Pris: 215 kronor (19,95 pund).
Tillverkare/Kontakt: Rankin Audio (www.loopmasters.com)
Web: High Rankin's Filth Factory.

Transformer FX
Typ: Moderna effektljud.
Den senaste trenden inom effektbibliotek är en dragning åt det filmiska - det ska vara stort, organiskt eller futuristiskt. Transformer FX från Zenhiser är en digital ljudresa rätt in i kretsarna på en jättelik robot. Sprakande maskiner, upp- och nerstartseffekter. Om en Transformer-robot skulle göra Dubstep - skulle det låta så här.
Storlek: 619 megabyte.
Pris: 350 kronor (34,70 AUD).
Tillverkare/Kontakt: Zenhiser (www.zenhiser.com).
Web: Transformer FX.

Radiophonic Synth Workshop Vol.2
Typ: Märkliga ljudmattor.
Att beskriva ljudbiblioteket Radiophonic Synth Workshop är inte enkelt. Det är skevt, fel, analogt och udda. Biblioteket består av 73 långa syntetiska ljudmattor med rötter i komplexa analoga modulärsyntar. Är du en fan av Future Sound of London, Leftfield, The Orb och Brian Eno kommer Radiophonic Synth Workshop Vol.2 att passa som en smäck.
Storlek: 1,4 gigabyte.
Pris: 320 kronor (29,95 pund).
Tillverkare/Kontakt: Loopmasters (www.loopmasters.com).
Web: Radiophonic Synth Workshop Vol.2.

Skyline
Typ: Reproduktion av italiensk orgelsynt.
Gillar du riktigt gamla syntljud med självspelande rytmsektion är Skyline en riktig ljudfest. Synten har minimalt med parametrar och kan ställas in på flöjtljud såväl som oboe och stråkar, komplett med mulliga analogrytmer som vals, swing, tango och latin. Tänk gamla billiga Casio syntar och du förstår av Skyline handlar om. Skyline kräver en fullversion av Native Instruments Kontakt 4.
Storlek: 1,0 gigabyte.
Pris: 95 kronor (8,95 pund).
Tillverkare/Kontakt: Rhythmic Robot (www.rhythmicrobot.com).
Web: Skyline.