Jarres första synt var en EMS VCS 3:a och ligger honom fortfarande varmt om hjärtat. EMS VCS 3:an beskriver han själv som européernas svar på Minimoogen med ett mycket annorlunda elektroniskt ljud än det amerikanska ljudet.

Självfallet finns Moog representerat bland Jarres favoritsyntar - men förvånande nog är det inte Minimoogen som kommer med på hans lista, utan den betydligt modernare Memory Moog:en som släpptes 1982.

På listan återfinns två ARP:ar: modellerna 2600 och 2500, vilka han anser vara de elektroniska motsvarigheterna till Stradivarius och Steinway när det gäller kunnande inom instrumentbygge.

Bland de riktiga klassikerna återfinns naturligtvis Fairlight och Mellotron, men också ett par mindre kända syntar i form av Eminent 310 och RMI Keyboard Computer.

Bortsett från Fairlight:en har Jarre bara två digitala syntar på sin lista: Roland JD-800 (den med en massa rattar och reglar) och svenska Teenage Engineering OP-1, vilken Jarre anser vara en av de mest intressanta och kreativa syntarna på länge, som dessutom blandar in ett element som syntar i allmänhet saknar: humor.

Här kan du läsa listan i dess helhet.