Den nya appen är uppbyggd kring två filspelare och har trebands-eq, åtta effekter och, viktigast av allt, samma taktigenkännings- och synkroniseringsfunktion som på Traktor för dator.

Förutom det obligatoriska korstoningsreglaget kan du loopa delar av spår genom att markera start- och stoppunkter med fingrarna samt reglera mängden effekter via en x-y-matris. Du kan även spela in dina mixar direkt i paddan och publicera dem på webben eller exportera dem till ditt Itunes-bibliotek.

En helt ny funktion är att appen analyserar innehållet i ditt Itunes-bibliotek och kan ge rekommendationer på spår som har samma tempo och tonart som de som du laddat i filspelarna. Den finessen är även ny i version 2.6.1 av datorprogrammet Traktor Pro 2 som släpptes samtidigt som Ipad-appen.

Du som använder Traktor på din dator kan förbereda dina set med spellistor och cue-punkter, et cetera, i datorn och sedan överföra dem till paddan. För att lyssna före masterregeln krävs ljudkort som ansluts via Apple Camera Connection Kit eller en split-kabel. Traktor Dj kräver iOS 6.0 eller högre. Priset är 149 kronor i Apples nätbutik Appstore.

Mer om Traktor Dj: http://www.native-instruments.com

Film med Plastikman och Traktor Dj: http://youtu.be/ScjJiGYawuM