Per Gessle har erövrat Sverige och världen med sina poplåtar under 30 års tid. Den 24 september släpps två böcker som dokumenterar hans gärning. I böckerna, som rymmer teckningar, originaltexter och skisser från hans studiodagböcker, berättar Per bland annat om hur han började skriva låttexter som 13-åring.

- Önskemål från fans över hela världen gjorde att jag satte mej ner och gick igenom mina arkiv och plockade fram en ordentlig dos texter och annat godis från hela min karriär. Jag har haft hur kul som helst, säger Per i ett pressmeddelande.

Den ena boken är på svenska och har titeln ”Texter, klotter & funderingar”. Boken innehåller drygt 150 av Pers svenskspråkiga alster och
maskinskrivna originaltexter med kommentarer och teckningar. Den är dessutom rikt illustrerad med skisser och klotter från Pers egna studiodagböcker samt privata fotografier.

Den andra boken ”Songs, sketches & reflections” innehåller 200 av Pers engelskspråkiga originaltexter med kommentarer och teckningar. Även den innehåller privata fotografier, anteckningar och klotter från studiodagböckerna.

Böckerna kommer att ges ut av förlaget Roos & Tegnér.