Gillar du att spela luftgitarr? Eller kanske spela Guitar Hero på din Xbox? Nu kan du ta konceptet vidare och spela virtuell gitarr med en kontrolldosa i ena handen och en gyrobaserad sensor i den andra.

Kurv Guitar
Konceptet låter spännande och det bygger på två sensorer och en mobilapp.

Kontrolldosan du håller i vänsterhanden (om du är högerhänt) har 8 tryckkänsliga knappar. Vilket räcker till att spela de flesta skalor inom en oktav, eller ackorden i en given tonart. Olika gester ska sedan låta dig byta oktav och förflytta dig upp och ned på den virtuella halsen på gitarren. I och med att knapparna känner av hur hårt du trycker ska du även kunna simulera böjda strängar och vibrato.

Läs även: Här är nya Guitar Hero Live

Kurv Guitar
Mjukvaran som krävs fungerar på Iphone och Ipad.

I plektrumhanden håller du den andra sensorn som ska känna av när du spelar ackord och toner. Mjukvaran, det virtuella instrumentet, laddar du ned till din Iphone som kommunicerar med sensorerna trådlöst via bluetooth. På så sätt har du hörlursuttaget i din mobil ledigt så att du kan koppla in t ex en extern högtalare med kabel.

Kurv Guitar
Sensorn som du håller i plektrumhanden ska känna av om du spelar en sträng i taget eller om du kompar med ackord.

Kurv Guitar är ett Kickstarterprojekt och i skrivande stund har Kurv Music samlat ihop två tredjedelar av summan de behöver för att påbörja produktionen - 33 000 pund. Mer detaljer om projektet hittar du här.