Redan nu finns information om några av de nya syntar som kommer att visas upp på mässan. Yamaha har byggt upp stora förväntningar inför avtäckningen av monstersynten Montage. Det har ryktats om 128-röster, fm-syntes, och ett slags steglös mixning av vågformer och reglageinställningar som för tankarna till forna tiders vektorsyntetisatorer. Förhandsinformationen är knapphändig, förutom att Yamaha har lagt ut en frestelsefilm på Youtube.

Yamaha
Yamaha Montage

Roland bygger vidare på sin Boutique-serie med mini-synthar. Nya A-01:an är dock ingen förminskad variant av en klassisk analog synt, utan en kontrollenhet för midi- och styrspänningssignaler. Roland A-01 innehåller även en 8-bitars retro-synt och sequencer.

Roland
Roland A-01

Tyska Waldorf presenterar flera nya Eurorack-moduler, men mest uppmärksamhet lär den nya klaviaturen Kb37 få. Enheten har ett 100 HP brett öppet chassi som är färdigt för att montera moduler och på så sätt skapa dig en egen synt med valfria funktioner. Kb37 är även en konverterare mellan midi och kontrollvolt och gate.

Waldorf
Waldorf Kb37

Vi skrev tidigare i veckan om Korgs nya polyfoniska synt, Minilogue, som säkert kommer att väcka stort intresse. Den har bland annat har fyra röster, 16-stegs sequencer och, naturligtvis, träpanel.

Korg Minilogue
Korg Minilogue

Slutligen gör synt-djungeltrumman gällande att Dave Smith Instruments, kända för Prophet-syntharna, släpper något nytt och hemligt under NAMM. Att det är en analogsynt som ersätter produkter i den avslutade Mopho-serien är en killgissning som kan stå sig.

Se filmen om Yamaha Montage:

Se presentation av Roland A0-1 och mer info om Waldorf Kb37.