Machinedrum introducerades 2001 och har de senaste 15 åren legat många producenter och djs varmt om hjärtat. Trummaskinen är känd för sina sylvassa och varierande slagverk i en lättrattad allt-i-ett-lösning. 16 röster, equalizer, distorsion, lågfrekvensoscillator och en 16-stegs sequencer är några av godbitarna.

Machinedrum
Machinedrum i all sin enkelhet.

Monomachine från 2003 är som namnet antyder en monofonisk synth, men med möjlighet till 6-rösters polyfoni. Synthen bygger på samma E12-motor som Machinedrum och har en flexibel sequencer, men skiljer sig till viss del i både ljud och funktion. Endast ett ljud i taget kan spelas upp i standardläget och maskinen är begränsad till 6 olika spår. Fördelen med Monomachine är dock att den jobbar fint ihop med exempelvis andra synthar. Enkelt uttryckt skulle man kunna säga att Machinedrum är en riktigt bra trummaskin medan Monomachine framförallt är en bra synth.

Monomachine
Monomachine riktar sig främst till synthfantasterna.

Nu är den sista lasten skeppad och reas ut på Elektrons webbshop, för att sedan försvinna för alltid. Läs mer på: www.elektron.se