Sedan 1955 har Bandai Namco tagit fram välkända spel och varumärken som Pac-man och Tamagotchi. På senare år har bolaget producerat spel som är baserade på populära manga och anime-serier som Naruto och One Piece. Korgs app Gadget, som endast finns för IOS, är ett inspelningsprogram som bland annat vunnit international press award på Musikmesse i år.

Nu slår som sagt de två japanska utvecklarna sina påsar ihop och introducerar vågtabellsyntesinstrumentet Kamata. Föga förvånande handlar det om att få till de där klassiska tv-spelsljuden som exempelvis används inom musikstilen Chiptune. Namnet på spelljudssynten är för övrigt hämtat från en stadsdel i Tokyo.

Korg Gadget
Utöver wavetable-synten Kamata är även trumpluggen ”Gladstone” och basmaskinen “Madrid” nya bekantskaper i Gadget-familjen.

Det är helt i linje med de övriga instrumenten i Gadget, som heter sådant som Berlin, Chicago, Dublin, et cetera. Priset för Korg Gadget 2.5 i Apples nätbutik App Store är 419 kr och Kamata, som köps till inuti appen, kostar 109 kr. Se en film om Korg Kamata: