Två år i rad har Stockholm Songwriting Camp samlat några av världens främsta låtskrivare och producenter på vad man kallar Pop House Hotel. Konceptet har varit enkelt: tre dagar, 45 musikskapare och ett hotell där låtar skrivits i olika konstellationer. Från Sverige har vi bland annat sett deltagare som Miriam Bryant, Kristoffer Fogelmark, Albin Nedler, Elof Loelv, Mapei, Kim Cesarion och Marlene.

Songwriting Camps
Låtskrivare träffas för att skapa musik och nätverka, som ett popkollo för proffs.

Skrivarlägren redan är genomförda med stöd av YouTube, upphovsrättsorganisationerna CISAC, SACEM och PRS For Music samt Auddly. Under namnet Songwriting Camps lanseras konceptet internationellt med ytterligare support från och de tekniska sponsorerna M-Audio, Air Music Tech, Genelec, Fender och Aston Mics.

Det första lägret genomfördes den 9-12 september i Frankrike, Paris Songwriting Camp, och den 13-16 oktober togs konceptet vidare till Storbritannien som London Songwriting Camp. Fler är i planeringsfasen.

– Vi är så glada över att ta vår kreativa vision ut i världen. Vi kommer alltid vara en neutral plattform för skapande och tillsammans med våra partners vill vi ta tillfället i akt att öppna upp för diskussion kring branschens utveckling. Det är viktigt att ingen stängs ute från den konversationen, säger Niclas Molinder, grundare av Songwriting Camps och vd på Auddly.

Planen är att göra London och Paris till årliga evenemang och sedan expandera till andra delar av världen, med siktet på Australien, Asien och USA. Lägret kommer även att blicka bortom de självklara och etablerade låtskrivarländerna och fokusera på att länka låtskrivare över alla tänkbara gränser. Håll utkik efter kommande låtskrivarläger ute i världen på projektets webbplats.