Strummed Acoustic 2 är på sätt och vis lite mer än bara ett ljudbibliotek. Visserligen har två akustiska gitarrer multisamplats noggrant. En varm vintage Martin sexsträngare från 1934 och en mer mäktig tolvsträngare från 1960 av samma märke. Men det är finesserna och uttrycksmöjligheterna som gör det virtuella instrumentet intressant, i vårt tycke.

Strummed Acoustic 2

En samling studiogitarristers sätt att spela och artikulera på greppbrädor och strängar har insamlats både via ljudinspelningar och midi-information. Genom att använda din klaviatur är det meningen att du snappt ska hitta rätt rytmmönster/arpeggio och därefter välja ackord eller solosträngspel. Resultatet blir folk-, country-, rock- och popgitarr som låter som den tvättäkta gittarist hade spelat riffen.

Strummed Acoustic 2

För själva inspelnings- och redigeringsjobbet står de tyska prisvinnande samplingsexperterna Drumasonic. Strummed Acoustic 2 kräver Native Instruments samplare Kontakt 5 som dock finns i en gratis så kallad player-version. Kontakt 5 finns för Windows och Mac i formaten Au, Vst och Aax. Priset är cirka 970 kr. Mer info på tillverkarens webbplats. Kolla in en video med Strummed Acoustic 2: