Att spela in i med akustiska instrument, eller lira lajv med dem, är en så kallad utmaning, även om du är en helt okej ljudtekniker. Close Up ser ut som en DI-box, men är ett par snäpp mer användbar än så. Systemet består av tre komponenter: en liten låda med elektronik och två olika mikrofoner. En mick är till akustisk gitarr och den andra är för stråkinstrument.

Close-up

Boxen innehåller processorer som i sin tur jobbar med algoritmer som lyssnar in ditt instruments särskilda karaktär och anpassar sedan ljudupptagningen efter det. Programvara för Mac och Windows medföljer och hela anpassningsproceduren tar cirka fem minuter i anspråk. Tekniken som används i Close Up är patentsökt.

Close-up

Close up-lådan kan spara fyra olika instrumentinställningar, medan du kan lagra fler i din dator, givetvis. Enheten innehåller ett uppladdningsbart batteri som håller i fyra timmar eller så drivs den med ström via en usb-anslutning.

Close-up

Priset för en Close Up är cirka 3100 kr. Frakt tillkommer. Mer info hittar du på en Your Heaven Audios webbplats och här kan du se en video om Close-up systemet:

Your Heaven Audio | CloseUp System from Rob Ranney on Vimeo.