På NAMM-mässan i januari premiärvisades IK Multimedias senaste produkter i iRig-serien, som innefattar allt från midi-klaviaturer till mikrofoner. Nya iRig Acoustic Stage är som namnet antyder ett system för att micka upp och spela in akustiska gitarrer. Till att börja med består systemet av en mikrofon som enkelt fästs vid vilket akustisk gura som helst.

iRig Acoustic Stage

Mikrofonen ansluts i sin tur till en basenhet som innehåller ett ljudkort. Därför kan du välja mellan att ta ut signalen vidare till ett mixerbord eller spela in och bearbeta gitarrljudet direkt in i din dator eller annan usb-kompatibel apparat.

iRig Acoustic Stage

Hjärnan i systemet, som innehåller ljudkortet, är lätt att fästa i bältet eller på gitarrens axelband. På enheten finns reglage för rundgångscancellering, volym- och tonkontroller. Den har inbyggs dsp-kretsar för frekvensfiltrering och liknande. Dessutom finns det en extern ingång om och ett mixreglage som du vill spela till förinspelade spår.

Priset ligger på 1 199 och kontakt i Sverige är Luthman. Läs mer om produkten på IK Multimedias sajt och kolla in en video med iRig Acoustic Stage här: