Upphovspersonen bakom produkter som Monotron, Volca-serien, de återskapade Arp-syntarna och ett dussin andra framgångsrika elektroniska instrument lämnar sin nuvarande tjänst som chief engineer.

Tatsuya Takahashi

I ett inlägg på sin Facebook-vägg förklarar han att det är dags att gå vidare efter över tio framgångsrika år på Korg och tackar samtidigt användarna. Takahashi förklarar i inlägget att det var hans vision att göra syntar och andra musikmaskiner mindre snobbiga och mer tillgängliga för alla när han och hans kollegor skapade billighetssynten Monotron.

Samma filosofi har präglat efterföljande produkter som Volca, SQ-1 och samarbetet med Little Bits, berättar han. Den 17 februari var Tatsuya Takahashis sista arbetsdag på huvudkontoret i Tokyo i Japan. Nu tänker han slå ned tältpinnarna i den tyska staden Köln.

Takahashi kommer även i fortsättningen vara anställd på Korg, men arbeta med mer övergripande frågor som gäller musik, teknik och dessas påverkan på våra sociala liv. Och, nej, vi är inte heller på det klara med vad det där sista betyder. Om eller hur detta påverkar Korgs produktutveckling på lång sikt är i skrivande stund helt enkelt oklart.