Med cirka 1 200 utställare och ungefär 65 000 besökare är evenemanget i Frankfurt i Tyskland det största i sitt slag på våra breddgrader. Endast NAMM-mässan i USA är större. Mässan startade den 5 april och pågic fram till den 8 april.

Foto: Petra Welzel

För nyheter från Musikmesse 2017 om syntar, klaviaturer och program, läs artikeln här. Vill du läsa om utrustning så finns en artikel om det här.

Nyheter

Gitarrer och basar

Pons Revolution

Pons

Bröderna Pons i Barcelona har en patenterad och rolig nyhet för dig som gillar att spela på en Strata såväl som en Flying V, eller varför inte en Les Paul. Pons Revolution har utbytbar kropp och enligt tillverkaren så är det den första gitarrprodukten i sitt slag. I skrivande stund är inget pris för den mångsidiga elgitarren offentliggjort, men det är nog ingen förhastad bedömning att det kommer bli billigare med en Pons Revolution och några utbyteskroppar än att köpa flera separata gitarrmodeller. Besök Pons Guitars sajt för mer om Revolution-gitarren och kolla in en video här:

Le Fay Pulse

Le Fay

Den tyska tillverkaren har producerat högkvalitetsbasar sedan 1985. På Mässan vann modellen Pulse pris som årets musikinstrument i Tyskland, en utmärkelse som delas ut av den tyska staten. Le Fay Pulse har två stycken tre-spolars mikrofoner och kropp av ask. Basen har ett pris som börjar på cirka 33 000 kr och uppåt, beroende på utförande. Läs med om Le Fays basar på företagets sajt.

Jeff Foskett Signature 6 String

Italia

Italia Guitars följer upp förra årets tolvsträngade samarbete med Beach Boys-gitarristen Jeff Foskett. Den här gången handlar det om en sexsträngade gitarr med mini-humbucker-mickar. Gitarren har mixkontroller så att du kan blanda ljudet från de olika mikrofonerna och på så sätt få fram många olika slags ljudkaraktärer. Priset för Jeff Foskett Signature 6 String är inte meddelat i skrivande stund, men lär ligga någonstans i häradet av 10 000 kr. Mer om guran på tillverkarens webbplats. Italia Guitars distribueras i Europa via JHS.

Trummor

Sonor SQ 1

Sonor

Passande nog är Sonor nya serie med akustiska trummor tillverkade i Tyskland. SQ 1 har stommar i björk och utgår från tre bastrummor i storlekarna 20, 22 och 24 tum. Därefter kan du plocka ihop ett specialanpassat kit med en lång rad olika konfigurationer. Trummorna är försedda med Sonors tune-safe-system och så kallad OPS-upphängning. Trum-kiten produceras inledningsvis i fyra färger: Cruiser Blue, Hot Rod Red, Roadster Green och, som på bilden ovan, GT Black. Sonor SQ 1 kommer att kosta från cirka 24 000 kr och uppåt. Sen nya serien börjar säljas i nu i under april månad. Vill du veta mer om SQ 1-serien beger du dig till Sonors sajt.

Huaxin XD-450

Huaxin

Ett nytt e-trumset visades upp i Frankfurt. Huaxin XD-450 har så kallade mesh-nät-slagplattor som erbjuda mer autentisk spelkänsla än solida e-trummor. Setet har en smart 25-pinnarsplugg som innebär att det går fort att montera, istället för att ansluta alla slagplattorna separat. Ljudenheten innehåller 697 olika ljud som i sin tur kan fördelas på 40 olika kit-inställningar. Modulen har även effekter som kompressor och efterklang. Det går även att spela in midi-spår och 20 låter samt loopa med enheten. Riktpriset ska hamna på cirka 8 000 kr och mer info finner du på den kinesiska tillverkaren webb.