Idén till Musikschlaget föddes av rock- och dansbandet Maitraiders, efter att de hade deltagit i en internationell melodifestival för funktionshindrade i Aten år 2006. Sedan dess har tävlingen gjort succé och vuxit väsentligt. I år är fler än 100 bidrag anmälda till deltävlingarna runt om i landet.

– Musikschlaget har blivit mycket bättre än jag trodde att det skulle kunna bli. Och det är kul att alla spelar live och många framför sin egen musik, säger Roger Jonsson i Maitraiders.

Åtta deltävlingar

Musikschlaget

Den sjunde upplagan av Musikschlaget 2017 består av åtta deltävlingar med 10-15 artister i varje och till finalen i Sundsvall den 11 november återstår sedan tio finalister. I tävlingen medverkar band och soloartister med eget material eller covers och är öppet för alla genrer. Alla bidrag bedöms av en jury utifrån tre kriterier: musikalitet, originalitet och helhetsintryck. Musikschlaget arrangeras i samverkan med Studieförbundet Bilda.

– Det är så roligt att Musikschlaget växer eftersom det betyder att vi har lyckats nå ut till så många musiker och artister med funktionshinder. Det är glädjande att se vilken stolthet det ger artisterna på scen, säger Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt.

Deltävlingarna sker på följande orter och datum:
Uppsala             20/4
Linköping          22/4
Umeå                22/4
Stockholm         29/4
Växjö                 6/5
Östersund         27/5
Malmö               TBA
Örebro               TBA
Final i Sundsvall 11/11


Mer information om Musikschlaget hittar du på tävlingens webbplats.

Fotnot: Bilderna är tagna vid Musikschlaget 2016.