Den danske formgivaren, författaren och elektroniske musikern Kim Bjørn har i flera år suttit och ruvat på ett favoritprojekt som nu ska bli verklighet. Boken på hela 300 sidor handlar inte främst om själva tekniken utan är ett slags hyllning till den estetiska filosofi som präglat produktutvecklingen när både klassiker och nya produkter skapats.

Push Turn Move

Push Turn Move innehåller intervjuer med bekantingar och ledstjärnor som Roger Linn, Dave Smith, Keith McMillen, Richard Devine, Axel Hartmann och representanter för tillverkningsföretag som Native Instruments, Ableton, Roland och svenska Elektron och Teenage Engineering, med flera. Förordet är författat av självaste Jean-Michel Jarre.

Push Turn Move

Det intressanta bokprojektet är just nu inne i en folkfinansieringrunda på webbplatsen Kickstarter, där den redan efter en knapp vecka är fullt finansierad flera gånger om. Preliminärt publiceringsdatum är september 2017 och du kan förbeställa Push Turn Move för cirka 385 kr. Mer info finns på bokens egen webbplats. Eller, se en video om verket här: