Syntkonstruktören Bob Moog behöver sannolikt ingen presentation. Många menar att han har förändrat musikhistorien med sina elektroniska instrument. Även om Moog själv gick bort 2005 är fabriken i USA är fortfarande igång. Det finns även en stiftelse i Bob Moogs namn som på olika sätt förvaltar hans livsgärning in i framtiden.

Moog

Nu återskapas den tredje serien med modulära syntar som tillverkades vid 1960-talets slut. Moog Synthesizer IIIc är ett riktigt vidunder till synt med sina 36 olika moduler med allt från tongeneratorer till fjäder-reverb och sequencer. C:et i produktnamnet indikerar att själva kabinetten är utförda i valnötsträ.

Syntarna i Moog Synthesizer IIIc-serien, när de nu återskapas, byggs för hand enligt de gamla ritningar och med så lika komponenter som det är möjligt att uppbringa. Den återupplivade serien produceras i extremt begränsad upplaga.

Endast 25 exemplar tillverkas i Moog-fabriken. Det facila priset ligger på cirka 309 000 kronor, exklusive fraktkostnader. Som hittat, men så låter pjäsen också fullständigt fantastiskt. Mer info finns på Moog:s webbplats. Lyssna och kika på en demo här: