Waldorf senaste skapelse var en publikmagnet på Musikmesse i förra månaden. Den tyska tillverkaren är mest känd för hårdvarusyntar som Blofeld och plugginstrument som Largo. Den nya synten, som döpts till Quantum, är en åttarösters digital/analog hybridpolysynt med tre oscillatorer och flera syntessorter, däribland granulärsyntes.

Waldorf

Quantum har sex transientgeneratorer, tre simultana effektdelar, sex lfo:er och dubbla analoga filter. Anrättningen bjuder även på en programmerbar arpeggiator. Lyxyxan är designad av syntgurun Axel Hartmann som ritat ihop produkter som Arturia Maxibrute, Alesis Andromeda, Moog Little Phatty, Minimoog Voyager XL och flera andra.

Waldorf

Nu har flera butiker via sina webbplatser råkat, medvetet eller ej, lägga ut förhandsbeställningssidor med Waldorf Quantum. Av dem framgår att priset på praktpjäsen kan landa på cirka 28 345 kronor, vilket är lägre än förhandsskvallret vittnade om. Där har priser över 35 000 kronor nämnts. I skrivande stund finns ingen information om pris eller exakt lanseringsdatum publicerat på Waldorfs webbplats.