År 2015 grundade Jason Campbell och Ryan Schaefer sin firma Hologram Electronics hemma i Knoxville i Tennessee i USA. Ryan Schaefer programmerar mjukvaran i bolagets produkter och kollegan Jason Campbell har hand om produktionen av hårdvaran. Tillsammans skapar de annorlunda effektboxar som har tonvikt på rytmik, filtrering, sampling och loop:ande av inkommande ljud.

Infinite Jets

Hologram Electronics ambition är, enligt dem själva, att tillhandahålla pedaler vars effekter kan ge upphov till ljud och musik som sällan hörts tidigare, kanske aldrig förut. Infinite Jets är namnet på den senaste produkten och kan bäst beskrivas som en återsynteseffekt.

Infinite Jets

Konceptet går ut på samplar din instrumentsignal till en av de två kanalerna. Därefter applicerar du någon av effekterna Blur, Synth, Glitch eller Swell. Dessa kan i sin tur bearbetas med filter, envelope och analoga effekter. Du kan spela in förändringar du gör på reglagen medan ditt ljud bearbetas. Det finns 10 minnesplatser för inställningar.
 

Infinite Jets

Effekten av Infinite Jets är svår att beskriva enkelt, eftersom det skiftar från enkla loopar, till stutter-effekter, distade droner och snygga ambienta klangsjok. Pedalen kostar 3 695 kr direkt från Hologram Electronics och det gäller förbeställning för leverans om fyra-sex veckor. Se en video här nedan och läs med på pedalens webbplats.