I det senaste nyhetsbrevet från pluggproducenten Linplug meddelas att företaget läggs ned. Linplug är sannolikt mest kända för flera gratis- och shareware-pluggar, men även för samarbeten med andra utvecklare, till exempel klassikern Albino 3, en kollaboration med Rob Papen.

Linplug

Som anledning till avvecklingen nämner grundaren Peter Linsener att det efter nära 20 år på heltid med utveckling av mjukvara för musikskapande är dags att gå vidare och göra något annat. Du som har en eller flera produkter från Linplug bör omgående ladda ned installerarna och andra filer från företagets webbplats eftersom det är osäkert hur länge dessa kommer att vara tillgängliga.

Linplug

Vidare kommer köpta licenser fungera även i framtiden, men det kommer inte att släppas några fler uppdateringar för att exempelvis anpassa Linplugs pluggar till nya versioner av Windows och OS X. I och med att företaget meddelat att man stänger ned så reas samtliga pluggar i sortimentet ut för 49 euro.

Du uppmanas att först ladda ned demoversioner och testa de virtuella instrumenten och effekterna innan du köper något eftersom supporten på sikt kommer att upphöra. Se mer på Linpugs webbplats.