Thomas Barefoot är monitordesignern som inte lämnar någon som är seriöst studiointresserad oberörd. Han började bygga egna instrument och förstärkare redan som 13-åring. Företagets monitorer kan gå lös på så mycket som en kvarts miljon kronor och är av den anledningen många ljudtekniker och producenters dröm. Att högtalarna låter enormt bra behöver vi kanske inte ens nämna. Men, som sagt, smakar det så kostar det.

Barefoot

Barefoot Audio nya monitorer Footprint 01 är dock lite mer rimligt prissatta än företagets mest påkostade produkter. Cirkapriset är 42 740 kronor paret. Footprint 01 är aktiva trevägs närfältsmonitorer med Thomas Barefoots karaktäristiska placering av baselementen på sidan av kabinettet, den så kallade dual-force tekniken. Frekvensresponsen är 36 hz – 45 Khz. I serien ingår även en subbashögtalare. Footprint 01:s lådor är på 18 liter och de väger 16 kilo styck.

Barefoot

Det ingår även ett digitalt simulationssystem som döpts till Multi-Emphasis Monitor Emulation (MEME). MEME-systemet innehåller kretsar för digital signalbehandling som emulerar egenskaperna hos klassiska närfältsmonitorer. Exempelvis är inställningen ”Old School” en simulering av Yamahas klassiska monitor NS-10.

Barefoot

Barefoot Audios produkter konstrueras och byggs i Portland i delstaten Oregon i USA. I Sverige representeras Barefoot Audio av Golden Age Music. Mer om Footprint 01 finner du på dess webbplats.