Vi rapporterade i mars månad om att Behringer avsåg att tillverka en klon av MiniMoog D. Den Moog-insperade synten ska enligt förhandsuppgifter kosta under 300 dollar.

Grundaren Uli Behringer har sedan 1989 drivit bolaget som producerar ljud- och musikteknikprodukter till budgetpriser. Herr Behringer är en smått kontroversiell person i musikteknikbranschen som understundom gör rätt uppseendeväckande uttalanden i sociala medier och i intervjuer.

I tidigare meddelande på Facebook skriver Uli Behringer att det från början varit hans vision att göra dyra instrument och kostsam utrustning tillgänglig för fler eftersom han själv inte hade råd med exempelvis en MiniMoog när han var verksam musiker.

Behringer

Enligt flera syntforum på nätet har Behringer varumärkesskyddat typbeteckningen ”OB-XA” i kategorin musikinstrument. Oberheim OB-XA är en av studioredaktionens absoluta favoritsyntar. Produkten släpptes 1980 och ett välbevarat exemplar byter ägare för mycket stora summor. Det är inte ovanligt med andrahandspriser över 50 000 kronor.

Behringer

Uli Behringer har tidigare i år uttalat att även två andra legendariska syntar är högt upp på hans prioritetslista över produkter att återlansera som moderna kloner: Arp 2600 från 1971 och Oxford Synthesizer Companys OSCar från 1983. Några skarpa lanseringsdatum för de nämnda syntarna är inte offentliggjorda, men lagom till julhandeln 2017 drar igång är det tänkt att klonerna ska anfalla. Håll utkik på Behringers webbplats.