Under Tokyo Headphone Festival härförleden visade Sennheiser upp det senaste tillskottet i företagets produktportfölj för audiofiler: hörlursförstärkaren HDV 820. Med utgångspunkt i den hyllade HDVD 800 har nya HDV 820 högre upplösning och komponenter med ultralåg distorsion vilket banar väg för en förbättrad lyssningsupplevelse för de mest krävande lyssnarna, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Sennheiser

Den digitala delen av hörlursstärkaren drivs av en Ess Sabre 32 digital-till-analog-omvandlare (DAC). DAC:en stort dynamiskt intervall, extremt låg distorsion och mycket hög ljudupplösning. Omvandlaren jobbar med en PCM-upplösning på 32 bitar och en samplingsfrekvens på upp till 384 kHz och 12,3 MHz i Direct Stream Digital-läge (DSD). Formatet DSD är mycket mer högupplöst än föregångarna inom ljudteknik, exempelvis PCM och filformat som Aiff, Wav och så vidare.

Sennheiser

Den analoga delen och effektförstärkaren på HDV 820 har flera ljudutgångar inklusive en obalanserad utgång via ett Xlr3/6,3 mm kombinerad Neutrik-uttag, en balanserad Xlr4 och två balanserade 4,4 mm Pentaconn-utgångar.

Sennheiser

Med Pentaconn Connector har Japan Electronics and Information Technology Industries Association (JEITA) satt en ny standard för balanserade hörlursanslutningar vilket på sikt och förhoppningsvis kommer att minska dagens diversifierade utbud av icke-standardiserade kontakter. HDV 820 har även digitala anslutningar: optiskt, koaxialt eller via USB.

HDV 820 kommer att finnas tillgänglig i juli 2017 med ett riktpris på 22 490 kr. Se mer på Sennheisers svenska webbplats.