Idag drar Studio igång en liten musikfestival/tävling där alla genrer är välkomna och med fokus på att det ska vara roligt och prestigelöst. Det enda som krävs för att medverka är att du registrerar dig på Studio Forum, vilket såklart är kostnadsfritt.

Själva festivalen går till som så att du själv, eller tillsammans med andra, skriver och spelar in en nyskriven (aldrig tidigare utgiven) låt. Bidraget får vara max fyra minuter långt i valfri genre, med eller utan sång. Låten skickas sedan till studiofestival2018@gmail.com senast den 30 april, tillsammans ditt användarnamn på Studio forum.

I början av maj sammanställs sedan samtliga bidrag i en låtlista på Soundcloud, där en enväldig jury slutligen väljer ut ett vinnande bidrag. De medverkande eller utomstående kan alltså inte vara med och påverka utgången. Priset är i skrivandets stund inte fastställt, men det kommer garanterat vara mödan värt.

Nu vet vi alla att det naturligtvis inte går att tävla i musik, men vi på redaktionen tror ändå att ett pris kan vara en liten sporre för många och kanske en nödvändig spark i baken för andra.

Bedömningen kommer i första hand inte att handla om produktionen i sig, utan hur bra själva låten är. Detta kan givetvis gå hand i hand, men det är musiken som bedöms i första hand.

Anmälan sker på Studio forum i följande tråd. Stort lycka till!