I en rykande färsk undersökning från musikproducentforumet Gearslutz avslöjas nu vilka 10 equalizers som är mest populära bland användarna. Föga förvånande hamnar trotjänaren Fabfilter Pro-Q 2 överst. Men nästkommande "utjämnare" kan tyckas lite mer överraskande.

Fabfilter Pro-Q 2

pro-q
Den okrönta kungen av equalizers och numer en modern klassiker, som de senaste åren funnit sin naturliga plats i varje seriös studio. Detta färglada monster klarar allt och lite till.

Pris: 149 Euro

Länk: https://www.fabfilter.com/products/pro-q-2-equalizer-plug-in


DMG Audio Equilibrium

eq
Extremt flexibel equalizer som trots några år på nacken står sig riktigt bra. I stort sett lika avancerad som Pro-Q 2, men med fördelen att du kan ändra gränssnittet efter tycke och smak och använda kurvor från välkända eq:s.

Pris: 175 Pund
Länk: https://www.dmgaudio.com/products_equilibrium.php


TDM - Slick EQ M - Mastering Edition

slick
Tokyo Dawn Labs equalizer med fokus på mastring, utan att vara allt för krånglig. I själva verket kan Slick EQ M faktiskt göra mycket av grovjobbet åt dig, tack vare sin intelligenta approach.

Pris: 50 Euro
Länk: http://www.tokyodawn.net/tdr-slickeq-m/


Soundtoys Sie-Q

eq
Equalizern som bygger på en ovanlig tysk förlaga vid namn Siemens W295b, där allt krut lagts på färgning. Detta är alltså inte förstahandsvalet för dig som är ute efter en transparent equalizer med många funktioner.

Pris: 99 dollar
Länk: http://www.soundtoys.com/product/sie-q/


Eiosis AirEQ Premium

eq
Snygg equalizer som kombinerar det bästa av två världar: Analogt och digitalt. Unika funktioner med bland annat “fire and water”, vilket möjliggör justering av eq-bandens resonans.

Pris: 139 Euro
Länk: https://www.eiosis.com/aireq


Waves Audio Scheps 73

eq
Bygger på Neve 1073, en av de mest emulerade equalizerna genom tiderna. Fördelen med just Scheps 73 är att du får tillgång till hela mixerbordsdelen med bland annat två VU-mätare och härlig saturation.

Pris: 29 dollar (sale)
Länk: www.waves.com


Flux Epure v3

eq
Equalizern som släpptes första gången redan 2008 får idag nästan klassas som vintage. Version 3 bjuder inte på så mycket nytt rent funktionsmässigt, men har fortfarande många trogna användare. En enkel digital equalizer, varken mer eller mindre.

Pris: 269 Euro
Länk: https://fluxhome.com/project/epure/


PSP Audioware E27

eq
Storfavoriten som verkligen färgar snyggt, i kombination med flertalet användbara funktioner, som M/S, dual-mono och inte minst 28k-bandet, som bjuder på ett underbart lyft i diskanten. Toppklass.

Pris: 150 Euro
Länk: http://www.pspaudioware.com/plugins/equalizers/psp_e27/


Sonimus Burnley 73

eq
Ytterligare en 1073-klon, som enligt experterna ska ligga extremt nära originalet gällande färgning. Klassiska eq-kurvor och välljud tycks här vara ledorden.

Pris: 59 dollar
Länk: https://sonimus.com/products/burnley73/


Acustica Audio Ruby

eq
Uppstickaren från Acustica Audio som bygger på D.W. Fearn VT-5 Stereo Tube Equalizer, där fokus legat på att hamna så nära den analoga förlagan som möjligt. Här kan du verkligen skruva på utan att det låter onaturligt.

Pris: 200 Euro
Länk: http://www.acustica-audio.com/store/products/ruby