I all sin enkelhet är Gullfoss en automatisk equalizer (inte helt olik exempelvis UNFILTER från Zynaptiq) med ett sparsmakat gränssnitt, vars huvudsakliga uppgift är att få fram ett snabbt och önskvärt resultat, både gällande mixning och mastring. Detta görs genom att pluggen identifierar den inkommande signalen och automatiskt råder bot på eventuella frekvensproblem. Exakt hur mycket väljer du själv.

gulors

Endast fem kontroller finns till ditt förfogande: Recover, tame, bias och brighten och boost - som tillsammans ska hjälpa dig att uppnå mer tydlighet, ökad detaljrikedom, större djup och bättre balans. Exakt vad som pågår under huven vågar vi inte ens spekulera i, men klart står i alla fall att Gullfoss är en av årets hittills mest intressanta pluggar. Som lite kuriosa kan nämnas att Gullfors är ett vattenfall i älven Hvítá i Suðurland i Island.

Gullfoss finns just nu endast till Mac till priset av 1045 kr, men en PC-release är att vänta senare i år. Demo finns att ladda ner på hemsidan tillsammans med diverse ljudexempel. Läs mer på www.soundtheory.com