Den skräddarsydda gitarren bär märket RAINBOW och kan modifieras med upp till 160 olika egenskaper och dessutom anpassas efter specifika behov. Grundutförandet är lock av sitkagran med sidor och botten av indiskt rosenträ, sedan är det bara att börja pussla: Väljd formen på gitarrens kropp, antal strängar, material, dekorationer, lackering, mekanik med mera. Med kombinationen av de tillgängliga justeringarna går det att bygga över 25 000 olika gitarrmodeller.

Intresset för skräddarsydda gitarrer har konstant ökat de senaste tio åren. Redan under förra året utgjorde gitarrer med en högre grad av beställda justeringar sex procent av vår produktion och i år förväntar vi oss en ännu högre siffra. Vår nya serie RAINBOW-gitarrer är en reaktion på den växande efterfrågan på s.k. custommodeller, som erbjuder kunderna den största friheten vid byggandet av sina drömgitarrer. Gitarrister kommer inte längre vara bundna till standardmodellerna i vårt utbud, utan kommer att kunna utforma gitarren i princip ända från början - säger Petr Furch, VD för Furch Guitars.

Förutom modellerna RAINBOW går det även att välja mellan sju olika standardfärgserier RED, ORANGE, YELLOW, GREEN, BLUE, INDIGO och VIOLET. Gitarrerna i RAINBOW-serien kan endast beställas genom auktoriserade återförsäljare och priset landar på 2 595 Euro och uppåt. Läs mer på www.furch.cz