Denna vecka började ganska lugnt. Under de första dagarna hängde jag mestadels på hemmaplan och övade och läste på om olika micksystem för akustisk gitarr. Eftersom jag nu äntligen införskaffat en gura så var jag ju nu tvungen att också fixa ett system så att jag skulle kunna använda gitarren i livesammanhang.

Billy Bob's
På Billy Bob's i Texas.

Jag tillbringade en hel del tid på olika gitarrforum, kollade videos på Youtube och läste recensioner och tester av olika micksystem. Om man ska köpa till exempel en ny overdrivepedal så är det betydligt lättare att testa den i sin rigg innan man slår till medan det är precis tvärtom med ett micksystem för ackegura. Ett sådant bör installeras och justeras av en professionell fackman för att fungera optimalt och då måste man ju köpa det innan man faktiskt vet hur det kommer att låta/fungera i den gitarr man har. Många nördiga timmar för att klura ut vad som skulle vara lämpligast blev det hur som helst.

The Prescriptions live på The Basement East
The Prescriptions live på The Basement East

På måndagskvällen var jag och tittade när mina vänner i The Prescriptions spelade på The Basement East. Jag spelade fyra gigs med dessa herrar under min första månad i USA (inklusive mitt absolut första gig efter flytten) men jag hade inte träffat de flesta av dem sedan i augusti så det var riktigt kul att både snacka lite och höra dem spela igen.

Jag träffade på två andra vänner som också spelade där under kvällen och man märker att även fast det finns otroligt många musiker här i stan så är trots allt musik-communityt kanske litet och det är väldigt vanligt att man ser vänner uppe på scenen fast man inte visste att de skulle spela där på förhand.

På onsdagskvällen mötte jag upp min gamle vän Karl-Ola Kjellholm som anlänt till Nashville bara några timmar tidigare. Vi pluggade tillsammans på folkhögskolan Rockmusiklinjen läsåret 2007-08 och har sprungit på varandra med jämna mellanrum under åren. Vi träffades på Acme och lyssnade en stund på Guthrie Trapp, lysande gitarrspel i vanlig ordning! Därefter drog vi vidare till The 5 Spot en sväng, inmundigade några pilsner och lyssnade på mer musik. En mycket trevlig afton på alla sätt och vis :)

Otroligt kul att träffa Karl-Ola igen
Otroligt kul att träffa Karl-Ola igen!

Dagen efter hängde jag med min gode vän Jack Ruch. Vi åt lunch på det mexikanska haket Mas Tacos och efter det åkte vi hem till mig och spelade lite gitarr och Jack fick testa min nyinköpta Blueridge-gitarr. Trevligt som alltid att hänga med mr Ruch! Därefter strängade jag om min kära Telecaster och övade lite innan jag drar vidare till Ryman Auditorium där vi skulle spela på kvällen. Det skulle bli mitt fjärde gig på detta legendariska ställe och det kan låta konstigt, men man vänjer sig även vid detta.

Det var fortfarande ett kul gig, framför allt eftersom vi fick spela fem låtar jämfört med två eller tre som det brukar vara, men det var liksom inte samma typ av gåshud som jag hade under mitt första gig där. Hur som helst, giget gick kanonbra och vi åkte direkt från Ryman ut till turnébussen för att åka vidare mot helgens gig i Louisiana och Texas.

Grand Ole Opry-showen på Ryman Auditorium
Fjärde Grand Ole Opry-showen på Ryman Auditorium avklarad.

På lördagen spelade vi på Billy Bob’s i Fort Worth, Texas som är världens största honky tonk-klubb! Otroligt bra publik och en jäkla stämning hela kvällen. En riktigt cool grej på detta ställe var deras ”Wall of Fame” där en massa legendariska countryartister har gjort sina handtryck på väggarna!

Countrylegenders handavtryck på väggarna
Countrylegenders handavtryck på väggarna.

På söndagen spelade vi på en rodeoshow i Austin, det var en rätt speciell upplevelse eftersom vi var på en rund scen som roterade hela tiden. Vi var alltså i mitten av rodeo-arenan omgiven av publiken från alla håll. Lite märkligt men också ballt att kunna vända sig om när man ska spela ett solo och helt plötsligt stå inför en annan publik än vad man gjorde för två sekunder sen.

Här är en time lapse-video från rodeoshow-giget där man ser hur scener roterar hela tiden.

Over and out from cowboy town...
 

David Henriksson är sponsrad av:

Blogg1
Blogg2
Blogg3
Blogg4
Sound of silence
Blogg 6
Blogg 7
Blogg 8
Barefootsolutions
Daddario
LRBaggo