EQLovesFestival 2018 arrangeras av EQLovesMusic – en ideell förening med professionella kvinnliga musikproducenter som nätverkar och gör projekt för att skapa jämställdhet i en ojämställd bransch.

Till festivalen kommer en av världens största kvinnliga musikproducenter, Sylvia Massy från USA. På programmet står även Linn Fijal från Riksmixverket, Ebony Bones och Ayla Shatz. Per Sinding Larsen, Ika Johannesson och Annah Björk står för intervjuer som varvas med musikaliska inslag.

Sylvia Massy
Sylvia Massy har jobbat med artister som Prince, Johny Cash, Aerosmith och Red Hot Chili Peppers.

Vi lyckades haffa Melisha Linnell, musikproducent och projektledare för EQLovesFestival, för några frågor om festivalen.

Berätta hur allting började
Jämställdhetsrörelsen inom musikproduktion började i Stockholm kring 2015 med Upfront producer network. Men jag och Kimtina Malmcrona har lyft frågan redan 2011 när vi började samarbeta.
Efter att vi blev aktiva i nätverket i Stockholm beslutade vi oss för att starta nätverket EQLovesMusic med bas i Göteborg. Själv är jag kandidatutbildad musikproducent med egen studio sedan många år. Det som är kul är att vi som arrangerar detta själva är musikproducenter, så vi vet vad vi vill höra från alla deltagare och bli inspirerade av!

Vad är nytt för årets festival?
Det som är nytt är att vi lyckats boka större förebilder som världsproducenten Sylvia Massy samt Leila Arab som jobbat med Björk i 20 år även som live DJ. Även Ebony Bones som nyligen var med på en uppmärksammad intervju på HBO Vice News tillsammans med TokiMonsta, Grimes, Linda Perry och pratade om frågan. Vi har några av Sveriges bästa musikjournalister som kommer göra intervjuer live ”couch Wizdom” style varvat med musik av bl.a Leila Arab och Ayla Shatz och många fler grymma musikskapare. Det blir mycket nätverkande också, många från branschen kommer och stöttar festivalen, inklusive representanter från Spotify och deras EQUALIZER project.

Vad kan vi tillsammans göra för en mer jämställd musikbransch?
Alla som vill stötta oss får gärna dyka upp på festivalen, män och kvinnor tillsammans för att lyfta och synliggöra och inspireras av professionella kvinnor. Det är så vi skapar jämställda nätverk. Vi tror på inspiration och att lyfta och belysa. Det är så vi får en jämställd framtid.

I samarbete med Ehrlunds mikrofoner och Reason 10 har några av medlemmarna skapat en Anthem till festivalen. Arbetet med låten kan följas på bloggen.

Läs mer på www.eqlovesfestival.com