För några dagar sedan spelade jag in en musikvideo med Tracy Lawrence. Vi skulle filma i en eventlokal som hade en riktigt cool vibe. I lokalen hade det tidigare varit en restaurang under 70-, 80- och 90-talet medan det under de senaste 17 åren varit en heminredningsaffär, och nyligen hade denna eventlokal invigts.

Olsson Amps och Sonnemo Guitars
Det är ju inte bara bandet som är stiliga utan även mina custombyggda skönheter från Olsson Amps och Sonnemo Guitars.

I förväg hade vi fått ett schema med hållpunkter för dagen och jag dök upp strax före utsatt starttid som var 09.30. Vi hade blivit ombedda att ta med oss flera olika outfits för att kunna matcha klädsel så bra som möjligt med hjälp av videoproducenten. Detta skulle dock visa sig bli en dag som inte direkt följde schemat, haha.

Eftersom vi bara skulle spela playback till en inspelning så gick det väldigt snabbt att rodda för oss i bandet – därefter var det dags att få sig en liten behandling hos hår/smink-stylisten. Men det var också avklarat rätt fort, trots allt så består ju bandet av ett gäng redigt stiliga karlar må jag säga!

Upproddat för videoinspelning
Upproddat för videoinspelning.

Videoproducenten kom, 40 minuter försenad, upp till rummet där vi hängde och sa att de är redo att börja filma. De hade inget att anmärka på angående våra klädval; att jag tagit med mig fyra skjortor, två par jeans och två par skor kändes ju lite onödigt – de hade ju lika gärna kunnat be oss att bära svarta kläder.

Därefter gjorde vi ungefär fem tagningar med hela bandet, körde igenom låten från början till slut medan kamerafokus var på Tracy och vi mest syntes i bakgrunden. Jag minns särskilt hur den inräkning vi fick inte riktigt var korrekt i tempo, vilket gjorde det svårt att få till introlicket med precis rätt timing. Det ledde till att vi ofta skrattade till lite precis i börja av tagningarna. Ska bli intressant att se om det kommer med på videon eller inte...

Därefter var det dags för lite lunchpaus, vilken också drog iväg lite tidsmässigt, innan vi gjorde ytterligare cirka fem tagningar. Nu utan Tracy och istället med fokus på oss musiker och ur några olika kameravinklar. Sedan tog vi några stillbilder, vilket var avklarat på typ fem minuter och därefter var vi klara för dagen. Då var klockan strax före 16.00 – jag hade alltså varit på plats i ungefär 6,5 timmar och antagligen jobbat effektivt max 90 minuter. MEN jag ska absolut inte klaga, och det hade ju trots allt varit betydligt värre om det hade varit så att det tog väldigt mycket längre tid än vad vi hade räknat med.

Andreas redo att testa en massa bbq-såser
Andreas redo att testa en massa bbq-såser.

Därefter åkte jag och mötte upp min gode vän Andreas Olsson, sångare, gitarrist och låtskrivare i det Grammisvinnande dansbandet Sannex, som var på besök i Nashville. Vi drog till ett BBQ-hak i närheten av där jag bor och delade på en BBQ-nachostallrik med en massa smarriga tillbehör och såser.

Sedan åkte vi till 3rd & Lindsley för att lyssna på Brent Mason, en Nashville-legendar som spelat på cirka 5 000 plattor och anses vara en av de mest inspelade gitarristerna genom alla tider. Jag har träffat Brent ett par gånger tidigare (vilket jag tänkte återkomma om i nästa blogginlägg) så han hade faktiskt skrivit upp mig på gästlistan vilket kändes som en enorm ära :)

Brent Mason
Rätt galet att man fick vara med på gästlistan när Brent Mason spelar! LEGEND!

Ett par timmar med grym musik följde och jag och Andreas tänkte att det vore gött att försöka hinna snacka med en Brent en snabbis, men det var så mycket andra fans som ville hinna med ett par ord och vi ville inte tränga oss på. Men efter en stund kom Brent faktiskt fram till oss och pratade ett par minuter. Han gav mig en ”halvkram” (som jag inte riktigt visste hur jag skulle besvara haha!), frågade hur läget var och om jag var ute och spelade mycket.

Han nämnde också att han nyligen givit mitt nummer till någon som bett om rekommendationer för en gitarrist. Rätt så sjukt att en sån legend respekterar mig nog för att rekommendera mig till jobb här i MUSIC CITY. Väldigt tacksam för det såklart!

Over and out...
 

David Henriksson är sponsrad av:

Blogg1
Blogg2
Blogg3
Blogg4
Sound of silence
Blogg 6
Blogg 7
Blogg 8
Barefootsolutions
Daddario
LRBaggo