Softube Harmonics Analog Saturation Processor har inte bara ett väldigt långt namn, utan även en hel del intressanta funktioner som skiljer pluggen från andra liknande emuleringar.

Saturation är egentligen inget annat än distorsion, eller rättare sagt en förvrängning av ljudet. Det kan innebära en mer eller mindre tydlig avrundning av snabba transienter, vilket gör att det kan låta mjukt. Eller raka motsatsen om effekten ”missbrukas”. Viktigt i sammanhanget är också att förstå att distorsion är en slags naturlig kompression.

Harmonics Analog Saturation Processor har fem olika lägen som alla representerar olika typer av överstyrning. Men själva tjusningen med pluggen, och det som enligt Softube själva gör den unik, är Dynamic Transient Control-ratten. Kortfattat handlar det om att pluggen lyssnar på den inkommande signalen vilket gör att dynamiken och detaljerna bibehålls även vid väldigt mycket saturation.

Harmonics Analog Saturation Processor ska fungera på allt som behöver en liten eller stor dos analog värme eller skit under naglarna och finns nu ute till PC och Mac i de vanligaste formaten. Introduktionspriset landar på 99 dollar. Läs mer på www.softube.com