Vad som är nytt i spelaren är förutom ett nytt gränssnitt, tydliga kopplingar till online-tjänster där du kan köpa musik. Inte bra på MSN, men även Napster, Wal-Mart och Musicmatch. Hur det fungerar i Sverige har vi inte haft möjlighet att testa.

Flera inlägg på olika diskussionsforum menar också att en färsk mp3-kodare från Fraunhofer ingår, som medger kodning i bithastigheter upp till 320 kbps, mot nuvarande 64 kbps i Windows Media Player 9.

Kanske är det ändå video-delen som gör uppgraderingen till WMP10 given på sikt. Nu finns äntligen stöd för högupplösande video (hd-video) och Microsoft tillhandahåller naturligtvis flera gratisklipp att titta på. En spekulation är att högupplösande video kan bli genombrottet för bredbandstjänster för hyrfilmer, då det i teorin kan medge betydligt bättre bild än dagens dvd.

Du som sitter på en svensk version av Windows XP kan i dagsläget endast ladda ner vad som kallas "Technical Beta". Vi har ingen uppgift om när den svenska versionen kommer ut. Och Windows Media Player 10 finns endast för Windows XP, ej för Windows 2000.