REAMP är, som namnet antyder, ett verktyg för att spela upp dina instrument genom en ny förstärkare. Eller som i detta fall något av följande alternativ: Kassettbandspelare, rullband, två olika preamps, två olika gitarrförstärkare, eller en basförstärkare.

Samtliga modeller går sedan att ratta vidare på för att forma ljudet ytterligare, från väldigt analogt och vintage, till mer modernt. REAMP lämpar sig enligt Klevgrand både till individuella kanaler, såväl som på hela mixar.

REAMP finns som VST/AU/AAX/AUv3 plugin till PC, Mac och iPad. Introduktionspriset landar på 30 dollar för att sedan studsa up till 60 dollar. iPad-versionen kostar dock endast 20 dollar. Läs mer på klevgrand.se

Detta är re-amping

Fenomenet re-amping tog sin början i elgitarrförstärkare, för att senare utvecklas till att innefatta flera typer av hårdvara. I grund och botten handlar det om att förändra en inspelad signal och färga denna på ett mer eller mindre uppenbart sätt. Detta genom om att ursprungssignalen spelas upp genom en ny förstärkare eller högtalare, för att sedan spelas in på nytt.

Exempelvis kan ett trumset spelas upp genom ett par stora högtalare (kanske i en gymnastiksal eller lagerlokal med högt i takt) för att fånga ”rummet” och sedan blanda ihop detta med originalljudet. Mycket användbart.