IsoVox 2 är i mångt och mycket portabelt sångbås för hemmaanvändaren med en väl tilltagen ljudisolering på upp till -35 dB. Utseendemässigt för IsoVox 2 tankarna till Star Wars: The Empire Strikes Back och filmens frekvent figurerande Combat Walker AT-SD. AT står för "All terrain" och ett sångbås för all möjlig terräng är just vad IsoVox 2 har att erbjuda. Sångbåset är nämligen perfekt för den som vill komma bort från en okontrollerad akustisk miljö. Du får med andra ord ett sångljud med minimal påverkan från det befintliga rummet.


En uppgradering

IsoVox 2 föregångare (Iso Vox) gjorde jobbet bra, men version två gör det bättre. Isoleringen är mer gedigen och "rummet i rummet" är bättre kontrollerat, framför allt basfrekvenserna. Med detta sagt är IsoVox 2 fömodligen inget för dig som lider av klastrofobi, då det trånga utrymmet möjligen kan kännas väl påträngande.


Ett bra grundljud

IsoVox 2 ger dig en god utgånspunkt för ett professionellt sångljud, åtminståne ett dämpat och kontrollerat sådant. Här följer tre sångtagningar: En sångtagning från verkstaden i Tambourine Studios, en inspelad i Jonas Sjöströms och Måns Wikemos mix- och mastringsrum och en sångtagning med IsoVox 2 placerat i ovan nämnd verkstad. Varje exempel spelar upp tre tagningar i följd. Först en tagning utan kompression, en tagning med nätt kompression och sist en tagning med mer kompression. Detta för att lättare höra hur mycket rum som plockas upp och vad det har för påverkan.

Sången är inspelad med en Röde NT1 och lagd av Julia Öjbrandt – singelaktuell med ’You are not getting it’.

Priset för IsoVox 2 landar i runda slängar på 8500 kr inklusive moms. Om du inte har ett rum hemma optimerat för sånginspelning och om du har rum i rum och plånbok – slå till!

 Läs mer på https://isovoxbooth.com/

plus

Fyller sin funktion utan krångel
Bra, torrt sångljud
Dämpar väl, både ut och invändigt
Stabil konstrukton

minus

Kan kännas klaustrofobisk
Saftig prislapp

Lyssna på Julia Öjbrandt – You are not getting it. EP:n släpps i sin fullhet 15 mars.

Betyg 5 av 5

Fakta

  • Record with 360 XYZ Pro Studio Sound at home
  • Sing without disturbing your neighbors
  • No need to soundproof a studio!
  • Eliminates unwanted room sound