Pluggen i praktiken

En viktig aspekt av att använda I Wish är att reglagen och inställningarna i pluggen behöver förändras över tid. En cental inställning, som är placerad under de två vreden för pitch och formant, är det smala horisontella fönster där du väljer hur mycket, eller lite, av det inkommande ljudet som ska bli byggstenen för det effektljud som du spelar med eller låter inställningarna gå lös på. Gränssnittet kan förefalla simpelt, men det finns många ljudkombinationer att upptäcka.

I Wish
Lfo-delen av I Wish används till rytmiska effekter som dessutom går att synka till ditt inspelningsprograms tempo.

Även fast det som avsett går mycket snabbare med I Wish än att redigera ljud för hand så är det att rekommendera att du har en kontrollenhet eller klaviatur med reglage som sänder midi. Har du det, är det bara att hålla inne control-tangenten på ditt tangentbord, välja midi-detect, och vrida. Gör om proceduren på så många reglage som du har tillgängligt och sedan blir det åka av. Alternativet är att rita automatiseringskurvor i inspelningsprogrammet. För om inte I Wish reglage ändras medan effekten är igång så utnyttjas inte dess potential på långa vägar.

Sammanfattning

Turnado, Stutter Edit, Glitch 2, för att inte tala om allt som går att göra med Abletons samarbete med Cycling 74, Max for Live – listan på effektpaket som klarar att liva upp en urban populärmusikmix med allehanda rytmiska trick kan göras medellång. Till I Wish fördel talar att den inte innehåller onödigt fluff, utan är designad för en uppgift och gör det bra. Vi gillar pluggen bäst på trummor och slagverk, men det går även att använda den som en skruvad synt eller elak basmaskin. Det tar en stund att bli kompis med layouten och vad effekten egentligen gör, men sedan är det mycket svårt att sluta använda I Wish.

😀
Sparar mycket tid
Radikala effekter
Många kombinationer
😔
Användningsområde begränsat till modern produktion
Endast side-chain bearbetning
Viss inlärningstid


Betyg 7 av 10
Betyg 7 av 10” title=

Fakta

Funktion: Virtuellt instrument/effekt
Version: 1.0
Pris: Cirka 805 kronor
Systemkrav: Windows 7 eller högre. OS X 10.6 eller högre. 2 GB Ram eller mer.
Format: Vst, Vst2, Au och Aax.
Mer info: Finns att köpa via Polyverse sajt.