År 1967 släpptes Yamahas första trumset, D20, och för att uppmärksamma att femtio år passerat sedan dess visades två jubileums-set på NAMM-mässan den 19-22 januari. Med utgångspunkt från Absolute Hybrid Maple-serien är 50th Anniversary-kits stommar i ögonlön med så kallad amber sunburst-finish (bilden här ovan). Ytterligare ett femtioårsfirar-set, kallat Curly Maple Antique, lanserades på mässgolvet.

Yamaha

Samtidigt presenterade Yamaha även en helt ny trumserie. Rydeen är en japansk åskgud (givetvis!) som fått låna sitt namn till Yamahas senaste produktlinje för trummisar. På bilden ser du kitet i färgen Mellow Yellow, men det finns flera olika finishar och utföranden.

Yamaha

Stommarna är poppelträ. Mellow Yellow-kitet är består av en 22-tums bastrumma, tio- och tolv-tumspukor och en 16-tums golvpuka med en matchande 14-tums virvel. Ställ och hårdvara är det beprövade Yamaha HW680W. Priset för Rydeen-seten börjar på cirka 5 400 kr. Läs med om jubileumstrummorna och Rydeen-kiten på Yamahas webbplats. Här finns en trailer om den nya Rydeen-serien: