Som vi rapporterat om tidigare så är det högtryck på Rolands lanseringar den här säsongen. Igår, den 20 juni, så presenterades företagets senaste giv: en trerösters analogsynt med intressanta finesser.

Roland

I och med att den nya synten presenterades så tillkännagavs också ett långtgående samarbete mellan Roland och amerikanska Studio Electronics. De sistnämnda är mest kända för sina modularsyntenheter, men har varit igång sedan 1980-talet med allt från midi-kit till gamla syntar till egna, analoga, produkter.

Roland

Roland SE-02 tar plats i den så kallade Boutique-serien som omfattar nya versioner av gamla trummaskiner och syntar, fast i ett storleksmässigt mindre format. De återlanserade produkterna har i gengäld försetts med moderna funktioner.

SE-02 har tre oscillatorer med sex vågformer vardera, 24 db:s lågpassfilter och tre typer av korsmodulation. Lfo:n är temposynkad och det är även det inbyggda delay:et. Ombord finns även en stegsekvensiator som även kan styra reglage som filter. Enheten har 384 fabriksljud och 128 platser för egenslöjdade sounds. SE-02 har midi via din- och usb-anslutning samt in- och utgångar för styrning med kontrollvolt.

560

Med det vi har sett och hört hittills av Roland SE-02 så går det att dra slutsatsen att produkten utmanar både Moogs Mother 32 och Behringers Model D-kopia. Riktpriset för Roland SE-02 i Sverige lär hamna på runt 5 900 kronor. Läs mer om den nya synten på Rolands webbplats och kolla in en video här: